Vizuální myšlení a multimediální aplikace principů v léčbě afázie - Koníčková, Veronika; Horný, Stanislav, 1955-; Horná, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce se věnuje multimediální aplikaci principů při léčbě afázie v rámci webové aplikace AfaSlovník, terapeutické pomůcky sloužící kprocvičování komunikačních schopností pro pacienty trpících afázií. Práce se věnuje procesům vizuálního myšlení a roli jazyka ve vnímání i vkomunikaci, lexikální sémantice a teorii tvoření slovníků a v neposlední řadě i teoretickému pojetí afázie jakožto jazykové poruchy a její léčbě. Praktická část práce rozebírá webovou aplikaci AfaSlovník, na jejíž vizuálním obsahu se autorka práce aktivně podílela. Práce popisuje princip aplikace, vývoj projektu i celkovou roli a důležitost multimédií se zaměřením na fotografii a další grafické výstupy.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses