Analýza využití veřejného financování na příkladu festivalů nezávislého divadla v Praze - Černá, Anna (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na festivaly …příští vlna/next wave… a Malá inventura, které již řadu let působí jako platformy pro prezentaci českého nového/alternativního divadla. Cílem je porovnání dvou neziskových subjektů z hlediska jejich struktury, strategie a fungování samotného. V teoretické části se soustředím na vymezení pojmů a představení obou festivalů. V praktické části pak na základě zvolených nástrojů analyzuji možnosti a efektivnost využití veřejného financování a metodu prezentace alternativního divadla veřejnosti.