Analýza plánování poptávky ve výrobní firmě - Sítora, Vojtěch (2019)
Tato práce se zabývá analýzou procesů plánování poptávky ve vybrané výrobní firmě. Za cíl si klade vysvětlit význam a vztah demand planningu k ostatním činnostem firmy, analyzovat současný způsob plánování poptávky ve vybrané firmě a navrhnout způsoby optimalizace tohoto procesu. Jako zdroj informací sloužily převážně rozhovory, pozorování i samotné vykonávání práce autorem v dané firmě. Práce zasazuje demand planning do kontextu v rámci oddělení logistiky, marketingu a obchodního oddělení. Závěrem je navrhnuto několik návrhů za zefektivnění procesu, například automatizace některých činností vykonávaných demand plannery, zavedení nového KPI či větší důslednost při uvádění nových výrobků a inovací na trh.