Analýza plánování poptávky ve výrobní firmě - Sítora, Vojtěch; Jirsák, Petr; Kuchtíková, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato práce se zabývá analýzou procesů plánování poptávky ve vybrané výrobní firmě. Za cíl si klade vysvětlit význam a vztah demand planningu k ostatním činnostem firmy, analyzovat současný způsob plánování poptávky ve vybrané firmě a navrhnout způsoby optimalizace tohoto procesu. Jako zdroj informací sloužily převážně rozhovory, pozorování i samotné vykonávání práce autorem v dané firmě. Práce zasazuje demand planning do kontextu v rámci oddělení logistiky, marketingu a obchodního oddělení. Závěrem je navrhnuto několik návrhů za zefektivnění procesu, například automatizace některých činností vykonávaných demand plannery, zavedení nového KPI či větší důslednost při uvádění nových výrobků a inovací na trh.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses