Segmentace trhu a doporučení pro uvedení nové značky na trh - Koudelová, Barbora (2019)
Cílem diplomové práce je segmentace trhu s kávou v České republice. Ze získaných poznatků jsou formulována doporučení pro vstup nové značky na trh. Touto značkou je Halo, výrobce kompostovatelných kávových kapslí kompatibilních s kávovary Nespresso. Segmentační výzkum je proveden s pomocí dat z databáze MML-TGI a je při něm využita faktorová analýza, shluková analýza a kontingenční tabulky. Pro hlubší pochopení cílové skupiny je výzkum doplněn o kvalitativní šetření. Pomocí výzkumu je identifikována relevantní cílová skupina, pro kterou však existuje významná bariéra nákupu produktu, a tou je cena. Z toho důvodu není bez dalšího výzkumu možné doporučit, aby značka Halo za stávajících podmínek vstupovala na český trh.