Segmentace trhu a doporučení pro uvedení nové značky na trh - Koudelová, Barbora; Zamazalová, Marcela; Šubířová, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem diplomové práce je segmentace trhu s kávou v České republice. Ze získaných poznatků jsou formulována doporučení pro vstup nové značky na trh. Touto značkou je Halo, výrobce kompostovatelných kávových kapslí kompatibilních s kávovary Nespresso. Segmentační výzkum je proveden s pomocí dat z databáze MML-TGI a je při něm využita faktorová analýza, shluková analýza a kontingenční tabulky. Pro hlubší pochopení cílové skupiny je výzkum doplněn o kvalitativní šetření. Pomocí výzkumu je identifikována relevantní cílová skupina, pro kterou však existuje významná bariéra nákupu produktu, a tou je cena. Z toho důvodu není bez dalšího výzkumu možné doporučit, aby značka Halo za stávajících podmínek vstupovala na český trh.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses