Přeprava rostlin v dovozu od začátku 20. století do současnosti - Beránková, Nicole (2019)
Zaměřením této práce je problematika přepravy rostlin v dovozu. V jednotlivých kapitolách jsou definovány základní pojmy související s přepravou rostlin, popsán tuzemský trh, produkce a jednotlivé články logistického řetězce rostlin. Součástí práce je historie přepravy rostlin ve 20. století a proces přepravy rostlin v dovozu vybraných maloobchodů v současnosti. Na základě těchto dat je zmapován vývoj přepravy od začátku 20. století do současnosti. Zdrojem informací byly osobní rozhovory s majitelem zahradnictví, odborná literatura a oborové časopisy.