Podnikatelský plán na výstavbu vodní elektrárny po změně podmínek v sektoru obnovitelných zdrojů v České republice - Krušina, Dan (2019)
Diplomová práce se zabývá v prvé části aktuálním stavem sektoru obnovitelných zdrojů energie v České republice a to především v kontextu současných změn legislativního rámce. Práce nejprve uvádí současný stav sektoru a předpoklady jeho dalšího rozvoje v letech 2020-2030. Dále se práce zabývá změnami možných forem podpory obnovitelných zdrojů energie vyplývajících z požadavků legislativy EU a jejich promítnutím do českého právního systému. Následující část pojednává o aukčním systému v Německu s předpokladem obdobných postupů v České republice. Teoretickou část práce uzavírají záležitosti nákladnosti podpory a jejího financování. Praktická část práce se zabývá možností výstavby konkrétního zdroje a to malé vodní elektrárny Děčín ve změněných podmínkách a navazuje tak na moji bakalářskou práci, kterou jsem zpracoval v roce 2015 jejímž tématem byl podnikatelské záměr na výstavbu této malé vodní elektrárny.