Podnikatelský plán na výstavbu vodní elektrárny po změně podmínek v sektoru obnovitelných zdrojů v České republice - Krušina, Dan; Krause, Josef, 1978-; Motlík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá v prvé části aktuálním stavem sektoru obnovitelných zdrojů energie v České republice a to především v kontextu současných změn legislativního rámce. Práce nejprve uvádí současný stav sektoru a předpoklady jeho dalšího rozvoje v letech 2020-2030. Dále se práce zabývá změnami možných forem podpory obnovitelných zdrojů energie vyplývajících z požadavků legislativy EU a jejich promítnutím do českého právního systému. Následující část pojednává o aukčním systému v Německu s předpokladem obdobných postupů v České republice. Teoretickou část práce uzavírají záležitosti nákladnosti podpory a jejího financování. Praktická část práce se zabývá možností výstavby konkrétního zdroje a to malé vodní elektrárny Děčín ve změněných podmínkách a navazuje tak na moji bakalářskou práci, kterou jsem zpracoval v roce 2015 jejímž tématem byl podnikatelské záměr na výstavbu této malé vodní elektrárny.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses