Budoucnost nákladní silniční dopravy - Oliveriusová, Martina; Rathouský, Bedřich; Kašpar, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce má za cíl podat komplexní přehled o aktuální situaci v nákladní silniční dopravě a o jejím budoucím vývoji. V teoretické části shrnuje současný stav nákladní silniční dopravy. Detailně je rozebráno odvětví dopravy, bezpečnost, dopravní infrastruktura a ekologická stránka věci. Všechny zmíněné oblasti v teoretické části čekají v budoucnu velké změny, které budou zásadně měnit strukturu těchto oblastí. Praktická část popisuje konkrétní změny na úrovni digitalizace a automatizace v nákladní silniční dopravě. V kapitole digitalizace jsou popsány jak proběhlé změny, tak aktuální trendy a změny v budoucnu plánované. Práci završuje kapitola o autonomních vozidlech, která se detailně zabývá procesem automatizace a jejím aktuálním vývojem ve světe. V závěru jsou uvedené konkrétní modely autonomních nákladních vozidel, které již automobilky představily. Nechybí jejich charakteristiky, nynější a budoucí využití a vzájemné srovnání.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses