Výzkum maloobchodního trhu zmrzlin v hlavním městě České republiky - Svoboda, Lukáš; Tahal, Radek, 1970-; Borovská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce zkoumá maloobchodní trh zmrzlin v České republice a zejména v jejím hlavním městě. Cílem bylo přinést analýzu a zhodnocení tohoto trhu, včetně hlubšího porozumění spotřebnímu chování Pražanů. Větší důraz byl v práci kladen na rodinná balení zmrzlin. Analýza probíhala na základě dat z maloobchodního auditu společnosti Nielsen. Byla představena velikost trhu, jeho vývoj, důležitost jednotlivých druhů zmrzlin, regionů i prodejních kanálů. Dotazníkové šetření s 305 respondenty odhalilo základní aspekty spotřebitelského chování obyvatel Prahy, včetně znalostí a preferencí značek a postojů vůči zdravým zmrzlinám. Pro ještě detailnější pochopení zvyklostí a získání názorů a postojů bylo provedeno 20 rozhovorů se zástupci častých konzumentů rodinných balení. Store check poté doplnil některá data z maloobchodního auditu a přinesl další úhel pohledu na trh zmrzlin. V závěru práce jsou zmíněna některá marketingová doporučení pro výrobce zdravých rodinných balení zmrzlin.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses