Návrh on-line marketingové strategie pro e-shop My Wave - Barková, Jana; Mareš, Jan, 1986-; Galgonek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce je zaměřena na návrh on-line marketingové strategie pro vybraný e-shop My Wave, který v současné době nedisponuje natolik vysokými finančními prostředky, aby mohl využívat profesionálních služeb agentur, jež se specializují na marketingové strategie v on-line marketingovém prostředí. Hlavním cílem diplomové práce je návrh komplexní on-line marketingové strategie dle metodologie modelu See – Think – Do – Care. V modelu See – Think – Do – Care, který je předně vyvinutý pro aktuální potřeby on-line marketingu, budou jasně stanoveny on-line marketingové cíle, publika, metriky, obsah a on-line kanály pro vybraný e-shop vrámci jeho jednotlivých fází, a to dle aktuálních trendů von-line marketingovém prostředí. Mezi komplementární vymezené cíle diplomové práce patři: situační analýza e-shopu My Wave, SWOT analýza, analýza cílové skupiny prostřednictvím dat Market & Media & Lifestyle (MML-TGI) za období (ČR 2018 1.-4. kvartál), současně ale i jejich vzájemná komparace s reálnými daty z on-line marketingových nástrojů společnosti My Wave s. r. o. Zjištěné poznatky zanalýz následně slouží jako podklad pro návrh cílení a komunikačního obsahu v rámci jednotlivých fází modelu. Současně je diplomová práce zaměřena na analýzu vstupních stránek vybraného e-shopu a na doporučení žádoucích změn, jejichž implementace zajistí efektivnější fungování PPC reklam a přispěje k jejich vyššímu hodnocení kvality, které se následně promítne do snížení vynaložených nákladů v rámci PPC kampaní. Součástí diplomové práce je vypracování návrhu struktury kampaní pro zvýšení výkonu v rámci PPC reklamy, a to po kritickém zanalyzování součas
Hlavním přínosem diplomové práce je pomoci vybranému e-shopu v začátcích s návrhem komplexní on-line marketingové strategie pro druhé čtvrtletí 2020, zanalyzování současné on-line marketingové komunikace a návrh cílové skupiny. Závěrečnou část tvoří návrh doporučení pro zefektivnění vynaložených finančních prostředků do on-line marketingu, který si majitelky e-shopu v současné době zajišťují samy bez potřebné znalosti v daném oboru nebo prostřednictvím freelancerů, jejichž práci a výsledky nedokážou objektivně posoudit, protože nedisponují dostatečnými vědomostmi v oboru.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses