Stres management u vybranej skupiny manažérok - Kušnírová, Miriama; Jarošová, Eva, 1955-; Gajdošová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práca sa zaoberá stresom a stratégiami jeho zvládania u vybranej skupiny žien manažérok. Hlavným cieľom je zistiť ako HR manažérky dosahujú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, aké využívajú stratégie zvládania stresu v práci a zároveň, ktoré z daných stratégií považujú za najúčinnejšie. Výskum prebehol pomocou pološtruktúrovaného rozhovoru na dvanástich respondentkách. Doslovné prepisy rozhovorov boli následne kódované v programe MAXQDA a vyhodnotené v rámci štyroch vzniknutých tém: stres, stratégie zvládania stresu, work-life balance a syndróm vyhorenia. Na základe prepojenia teórie s výsledkami, každá téma vyúsťuje do otvorenej otázky, ktorá môže byť predmetom ďalšieho výskumu. Výskum naznačuje, že medzi najúčinnejšie stratégie stres managementu u HR manažérok patrí: šport a osvojenie si jogy; stratégie zamerané na akútne zvládanie stresu; dobrá príprava a time-management; sebauvedomenie a nastavovanie priorít; relaxačné techniky.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses