VÝVOJ NA TRHU S REZIDENČNÍMI NEMOVITOSTMI V KONTEXTU MAKROEKONOMICKÉHO PROSTŘEDÍ VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU MEZI LETY 2005-2018 - Grau, Lenka; Zamrazilová, Eva, 1961-; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou trhu s rezidenčními nemovitostmi v závislosti na vývoji klíčových makroekonomických ukazatelů ve vybraných zemích Evropské unie. Cílem práce je tuto závislost nalézt a zhodnotit ji na základě dat o vývoji HPI, HDP,příjmů, inflace, nezaměstnanosti a úrokových sazeb mezi lety 2005-2018. Práce rovněž zkoumá závislosti mezi jednotlivými trhy a zabývá se otázkou dostupnosti bydlení. Práce nejprve poskytuje základní teoretický rámec, ve kterém čtenáře seznamuje s problematikou rezidenčního trhu a je uvedena do kontextu dosavadního výzkumu. Praktická část začínající metodikou je věnována samotnému výzkumu, během kterého byla využita především korelační a regresní analýza.
Vedoucí práce: Eva Zamrazilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses