Analýza a doporučení pro komunikaci značky kliniky estetické medicíny - Barborová, Anna (2019)
Bakalářská práce mapuje nastavování komunikační strategie kliniky estetické medicíny Bradeis Clinic by Lucie Kalinová. Hlavními cíli práce byly analýza současné komunikace značky a návrh doporučení pro nastavení strategie budoucí komunikace a budování značky. Komunikace značky se nacházela ve špatném stavu - byl identifikován neucelený vizuální styl napříč všemi výstupy a chaotické nasazování obsahu do různých medií. Bylo nutné nejdříve odhalit přehled nejpoptávanějších služeb a na jejich základě definovat primární cílové skupiny. Tyto definice se staly základními kritérii pro výběr komunikačních kanálů i tvorby obsahu, kterými by se značka měla do budoucna řídit. Hodnotící faktory pro výběr kanálů byly: hlavní služba nebo benefit pro firemní komunikaci, náročnosti produkce obsahu, finanční náročnost investic, ověření možnosti použití kanálu pro zkoumanou značku. Jako nejvhodnější vyšly: sociální sítě, tisková média a využití influencerů. Tyto kanály pak byly podrobeny testování, aby se ověřila jejich relevance a došlo k nasměrování dalších kroků značky v marketingové strategii.