Analýza leadershipu v malých rodinných firmách s viac-členným vedením - Baňas, Ján; Kubíček, Aleš; Dofková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je identifikovať súčasné vnímanie leadershipu v malých rodinných firmách s viac-členným vedením pre súčasné a budúce rodinné firmy a pre ďalšie výskumy, ktoré by mohli na túto tému nadviazať. Na základe rešerše literatúry boli stanovené tri základné výskumné otázky. Kvalitatívny výskum pozostával z viacnásobných prípadových štúdií na vzorku piatich malých rodinných firiem s viac-členným vedením. Výsledok tejto práce môže pomôcť súčasným alebo budúcim malým rodinným firmám k rozhodnutiu aký počet jej členov zapojiť do vedenia a súčasne ako efektívnejšie pristupovať k riadeniu ľudí. Výstupom práce je tiež zistenie, že rodinné hodnoty pozitívne vplývajú na riadenie zamestnancov v malých rodinných firmách, pričom efektivita spočíva v rozdelení kompetencií na základe zamerania lídrov na úlohy a vzťahy a že budúcnosť leadershipu v malých rodinných firmách bude zameraná na komunikáciu a empatiu.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses