Metodika Lean Six Sigma v prostředí hazardního průmyslu - Dáňová, Anna; Martínez, Felipe; Melichar, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se věnuje tématu aplikace metodiky Lean Six Sigma ve firmě, která vyrábí produkty pro hazardní průmysl, konkrétně míchačky karet. Hlavním cílem práce bylo zefektivnit nejpalčivější problém ve firmě INCOME, spol. s r. o., který byl následně řešen nástrojem DMAIC. Nejprve byl problém definován ve fázi Define jako Nedostatek frézovaných dílů včas na skladě. Následně proběhlo mapování procesu výroby míchaček, který byl zúžen na proces frézování. V dalším kroku, resp. fázi Measure, byly změřeny potřebné údaje a vypracován seznam potenciálních kořenových příčin. Ve fázi Analyze byly spočítána vybraná měřítka a proběhla analýza sesbíraných dat, které potvrdily kořenové příčiny. Ve fázi Improve se navrhly řešení potvrzených příčin – Kanban systém a kontrola frézky na základě frézovacích časů. Poslední fáze Control předložila způsob kontroly implementovaných řešení.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses