Design značky oblečení a infografických potisků - Volkhin, Illia (2019)
Cílem této bakalářské práce je na základě analýzy současné tendence potisku triček, konkurence a preferenci zákazníka navrhnout značku zastřešující konceptuální propojení oděvního průmyslu s autorskými motivy infografik přenesených na textil za výužití technologii digitiálního nebo sublimačního tisku nebo strojního vyšívání na textil. Tato značka je konceptem spojení oděvního průmyslu a informační grafiky, což autor považuje za velmi perspektivní oblast podnikání. V teoretické části je nejdříve nastíněn historický vývoj oděvního průmyslu a trička, jsou uvedeny statistiky znázorňující to, že se trh oděvního průmyslu neustále roste. Poté jsou uvedeny základní pojmy firemní identity a její pravidla pro vytvoření správné komunikaci značky. Následně autor seznamuje čtenáře s infografikou a vymezuje ji jako vyšší stavební úroveň vizuální reprezentace informací. Praktická část je věnovaná analýze trhu a tvorbě vlastní značky včetně vizuálního stylu, designu triček (informačních grafik) a návrhu propagačních strategií. Výstupem této práci je hotový koncept podniku, který umožňuje okamžité vstoupení na trh a unikátní autorský design triček, vytvořený na základě dotazování cílové skupiny a důkladné analýzy konkurence.