Vývoj recyklace odpadů ČR v letech 2002-2017 v porovnání s průměrem Evropské unie - Hruša, Ondřej (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem míry recyklace odpadů na území České republiky v porovnání s průměrem Evropské unie. Data byla získána z veřejné databáze Eurostat a z Českého statistického úřadu. Cílem práce je zmapování vývoje míry recyklace na území ČR a v rámci celé Evropské unie. Na základě této analýzy práce odpovědí na hypotézu ve znění: „Vývoj míry recyklace odpadů na území České republiky byl mezi lety 2002 až 2017 v porovnání s průměrem členských zemí Evropské unie nadprůměrný“. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se věnuje teoretickým ustanovením tržních struktur, legislativnímu rámci odpadové politiky na území ČR a popisu role společnosti EKO-KOM a.s. v této oblasti. Dále popisuje pohled Evropské unie. Praktická část zpracovává data týkající se recyklace odpadů na území ČR a EU, které následně porovnává.