Vývoj recyklace odpadů ČR v letech 2002-2017 v porovnání s průměrem Evropské unie - Hruša, Ondřej; Zubíková, Adéla; Ehler, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem míry recyklace odpadů na území České republiky v porovnání s průměrem Evropské unie. Data byla získána z veřejné databáze Eurostat a z Českého statistického úřadu. Cílem práce je zmapování vývoje míry recyklace na území ČR a v rámci celé Evropské unie. Na základě této analýzy práce odpovědí na hypotézu ve znění: „Vývoj míry recyklace odpadů na území České republiky byl mezi lety 2002 až 2017 v porovnání s průměrem členských zemí Evropské unie nadprůměrný“. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se věnuje teoretickým ustanovením tržních struktur, legislativnímu rámci odpadové politiky na území ČR a popisu role společnosti EKO-KOM a.s. v této oblasti. Dále popisuje pohled Evropské unie. Praktická část zpracovává data týkající se recyklace odpadů na území ČR a EU, které následně porovnává.
Vedoucí práce: Adéla Zubíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses