Segmentace trhu proteinových produktů a návrh kampaní na Facebooku - Tůmová, Štěpánka (2019)
Diplomová práce se zabývá segmentací trhu proteinových produktů a následným návrhemzacílení kampaní na reklamní platformě Facebook. K segmentaci byla nejprve využita sekundárnídata MML-TGI společnosti Median, ze které vznikly čtyři segmenty, a poté proběhlo ověření adoplnění informací pomocí dat primárních, konkrétně pomocí dotazníkového šetření (N=344),kdy počet vzniklých segmentů byl osm. Tato data byla mezi sebou porovnána a některé segmentybyly sloučeny. Výsledný počet segmentů byl pět. Hlavním cílem této práce byl návrh reklamníchkampaní zacílených na vzniklé zákaznické segmenty. Přínosem této práce je návod na provedenísegmentace a následné zacílení na Facebooku a Instagramu. Tato práce a její metodologie můžesloužit jako inspirace při vlastním cílení. Postup v této diplomové práci bude aplikován na značkuproteinových produktů.