Návrat žen na trh práce po rodičovské dovolené v České republice v roce 2019 – bariéry na straně nabídky práce - Rollerová, Denisa; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Lakotová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou návratu žen na trh práce po rodičovské dovolené v České republice v roce 2019, zaměřuje se především na bariéry na straně nabídky. Pomocí dotazníkového šetření a řízených rozhovorů práce identifikuje a analyzuje překážky, které brání ženám v plynulém návratu na pracovní trh, a které ovlivňují zaměstnanost žen. Skrze tuto analýzu práce dochází k závěru, že největší překážka, kterou dotazované ženy nejvíce spatřují, je spojena s ochotou a loajálností zaměstnavatele. Představeny jsou i další bariéry, které mají vliv na slučování profesního a rodinného života žen. Zejména nedostatek vzdělání a jeho prohloubení během mateřství a rodičovství dotazované ženy uváděly jako překážku především v řízených rozhovorech. Vždy záleží na aktuální situaci samotné ženy a na okolnostech, které ovlivňují právě její životní cestu. Práce rovněž uvádí další výzkumy, které se zabývají podobnou tématikou.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses