Mzdová diskriminace žen na trhu práce České republiky mezi lety 2008-2018 - Pekárková, Anežka; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Bednář, Milan, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce řeší problematiku mzdové diskriminace žen na trhu práceČeské republiky, a to mezi lety 2008-2018. Teoretická část bakalářské práce se zabývá vymezením základních pojmů souvisejících s tématem diskriminace, zároveň i charakteristikou diskriminace včetně jejího členění a druhů. Součástí teoretické části je i představení několika diskriminačních teorií a modelů aplikovatelných na danou problematiku. Závěr této části se zaměřuje na představení nediskriminačních faktorů trhu práce, které mají přímý vliv na výši mezd žen. Analytická část prezentuje výsledky statistické analýzy nerovného odměňování žen vůči mužům, udává možné příčiny této nerovnosti a navrhuje případná řešení do budoucna, kterými by došlo ke snížení této nerovnováhy mezi mzdami.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses