Ukrajinská ekonomika v procesu transformace v letech 1991-2019 - Taterová, Lucie (2020)
Ukrajina po vyhlášení samostatného státu v roce 1991 zahájila proces ekonomické transformace. Práce zkoumá zvolené postupy a vývoj vybraných makroekonomických ukazatelů. Hospodářský pokles byl výrazný a do roku 2019 se nepodařilo ekonomiku zcela stabilizovat. Práce dále charakterizuje atraktivitu investičního prostředí, přičemž bylo zjištěno, že celkový objem zahraničních investic na Ukrajině klesá.