Ukrajinská ekonomika v procesu transformace v letech 1991-2019 - Taterová, Lucie; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Ukrajina po vyhlášení samostatného státu v roce 1991 zahájila proces ekonomické transformace. Práce zkoumá zvolené postupy a vývoj vybraných makroekonomických ukazatelů. Hospodářský pokles byl výrazný a do roku 2019 se nepodařilo ekonomiku zcela stabilizovat. Práce dále charakterizuje atraktivitu investičního prostředí, přičemž bylo zjištěno, že celkový objem zahraničních investic na Ukrajině klesá.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses