Vliv obalů na udržitelnost logistického řetězce - Caltová, Tereza; Jirsák, Petr; Čermáková, Elvíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem práce je objasnit vliv obalového materiálu na logistickou udržitelnost u vybraných položek v konkrétním podniku. Je proto provedena kvantitativní analýza podnikových dat, která spolu s interními dokumenty slouží k popisu současného stavu. Posuzovány jsou všechny úrovně balení z pohledu spotřeby materiálu, přepraveného objemu zboží, využití ložného prostoru palety, prodaného objemu balení a nákupních a prodejních cen balení. U vybraných terciálních balení je zkoumáno využití kapacity návěsu, náklady na přepravu a environmentální dopad přepravy. Na základě rešerše literatury a řešení konkurentů jsou navrhnuta opatření, která by měla vést k vyšší udržitelnosti balení v podniku. Pro jejich ověření je třeba v rámci dalšího výzkumu sestavit ucelený nástroj, který by dokázal vyhodnotit celkovou udržitelnost jednotlivých obalových řešení a pomohl vybrat to nejlepší. Limitujícím faktorem datové analýzy jsou zejm. nepřesnosti v logistických datech, které by bylo třeba dále prověřit.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses