Možnosti nového využití nesídelních far v Arcidiecézi pražské - Polák, Vojtěch (2020)
Tématem diplomové práce je komerční využití nesídelních far na území Arcidiecéze pražské. Zabývá se vznikem tohoto souboru nemovitostí a historickými událostmi, které určovaly jeho podobu. Zkoumá sociální, demografické a ekonomické faktory formující současný stav těchto objektů a navrhuje postup jejich budoucí možné využití. Na základě kvalitativního výzkumu zainteresovaných osob je tedy zpracován návrh dalšího postupu farností, které tyto objekty vlastní, včetně zacílení na možné dlouhodobé nájemce, metodiku jejich výběru a metodiku dlouhodobých nájemních smluv.