Analýza spotrebiteľského chovania pri výbere športového oblečenia a obuvi - Jakabovičová, Kristína; Novák, Michal; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práca sa zameriava na analýzu jednotlivých faktorov, ktoré ovplyvňujú nákupné chovanie spotrebiteľov na trhu športového oblečenia a obuvi. Práca je zložená z dvoch hlavných častí, ktorými sú časť teoretická a časť praktická. Teoretická časť diplomovej práce sa sústreďuje na obecné teoretické poznatky z oblasti faktorov vplývajúcich na chovanie spotrebiteľa a nákupného rozhodovacieho procesu. Taktiež sa zameriava na jednotlivé fázy marketingového výskumu, ktorých postupnosť je následne aplikovaná v teoretickej časti diplomovej práce. Praktická časť sa snaží priblížiť trh športového oblečenia a obuvi za pomoci základných údajov a špecifikácii produktov. Následne sú popísané dáta sekundárne z už realizovaných výskumov a ďalej vlastný primárny výskum na základe použitého dotazníkového šetrenia u spotrebiteľov športového oblečenia a obuvi. Zo súhrnu získaných poznatkov z výskumu nasleduje interpretácia výsledkov, z ktorých vzišli odporúčania na zlepšenie pre marketing management.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2020
Keywords: spotřebitelské chování; spotřebitelé; sportovní obuv; sportovní oděvy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; consumer behavior; consumers; sport shoes; sports clothing; master's theses