Destinační management a marketing města Pelhřimov - Matějka, Jiří (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou managementu a marketingu destinace Pelhřimov. V práci jsou definováni klíčoví stakeholders. Dále je zjišťován stav managementu a marketingu destinace. Také jsou zkoumány komunikační kanály základních subjektů podílejících se na managementu a marketingu destinace Pelhřimov. Aktuální stav je zkoumán metodou přímého dotazování, vlastním průzkumem komunikačních kanálů a vlastním šetřením v terénu. Získaná primární data jsou komparována a metodou dedukce jsou vyvozovány závěry s cílem nalézt nedostatky v současném stavu a navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení pozice destinace na trhu cestovního ruchu a umožnění dosažení maximálního synergického efektu. Závěry diplomové práce jsou prakticky využitelné při rozvoji zkoumané destinace, a to aktéry veřejného, neziskového a podnikatelského sektoru.