Techniky lean managementu a jejich vliv na činnost a procesy v organizacích - Kříž, Vladimír; Vašíčková, Veronika; Bártová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Předložená bakalářská práce se zabývá lean managementem, respektive jeho technikami s možností implementace v procesech organizace. Cílem práce je zmapování využívaných technik této disciplíny, zjištění jejich rysů a vytipování bariér, které mohou bránit jejich zavedení do procesů organizace. Výzkum této práce bude spočívat ve využití metody ohniskových skupin (focus group), při které budou data získávána pomocí interakcí ve vytipovaných skupinách. Výsledky výzkumu budou shrnuty a porovnány se studovanou literaturou. Metodologie práce spočívá v kvalitativním výzkumu, kde budu využívat metodu focus group (ohniskové skupiny), při které data budou získávána skupinovou interakcí v rámci debaty a taky pozorováním jednaní respondentů.Na základě výstupu z provedených ohniskových skupin posoudím, jak jsou lean techniky vnímány uvnitř organizací, jaké jsou bariéry k jejich implementaci a jak je zavedení lean technik ovlivněno vnějším a vnitřním firemním prostředím.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2020
Keywords: focus groups; procesní management; kvalitativní výzkum; projektový management; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; focus groups; process management; qualitative research; project management; bachelor's theses