Kapitálová struktura malých a středních podnikatelských subjektů v zemědělství - Pršalová, Marcela; Pevná, Jana; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem diplomové práce je zhodnocení kapitálové struktury podnikatelských subjektů v zemědělství. Dílčím cílem je posouzení vlivu dotací na hospodaření těchto podnikatelů. V teoretické části je popsána kapitálová struktura, jsou vymezeni jsou malí a střední podnikatelé a je pojednáno o významu zemědělství. V aplikační části je nejprve analyzována kapitálová struktura souboru malých a středních zemědělských podnikatelů. Je provedena analýza zadluženosti a struktury vlastního kapitálu se zaměřením na rezervní fondy. Pohled na financování zemědělských podnikatelů je doplněn realizací dotazníkového šetření, které je zaměřeno na oblast čerpání dotací. Vliv investiční dotace na bilanční sumu a výsledek hospodaření je demonstrován na modelovém příkladu.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2020
Keywords: malé a střední podniky; zemědělské podniky; financování podniku; dotace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; small and medium-sized enterprises; agricultural enterprises; enterprise financing; subsidies; master's theses