Pohledávky po splatnosti v rodinných firmách - Hrubá, Tereza (2020)
Diplomová práce si klade za cíl vyhodnotit proces řízení pohledávek v rodinných firmách a navrhnout řešení předcházení pohledávek po splatnosti. Cíl práce je formulován čtyřmi výzkumnými otázkami, z nichž tři z nich jsou zodpovězeny za pomoci kvantitativního výzkumu. Ten je realizován formou dotazníkového šetření. Dotazováno je 10 respondentů (malých rodinných firem s právní formou s.r.o.) na oblast řízení pohledávek, přístup k pohledávkám po splatnosti a úskalí v řízení pohledávek. Dotazníkové šetření je podpořeno analýzou věkové struktury pohledávek těchto rodinných firem, která umožní získat odpověď na čtvrtou výzkumnou otázku. Odpovědi jsou vyhodnoceny a na jejich základě je navrženo řešení.