Pohledávky po splatnosti v rodinných firmách - Hrubá, Tereza; Pevná, Jana; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Diplomová práce si klade za cíl vyhodnotit proces řízení pohledávek v rodinných firmách a navrhnout řešení předcházení pohledávek po splatnosti. Cíl práce je formulován čtyřmi výzkumnými otázkami, z nichž tři z nich jsou zodpovězeny za pomoci kvantitativního výzkumu. Ten je realizován formou dotazníkového šetření. Dotazováno je 10 respondentů (malých rodinných firem s právní formou s.r.o.) na oblast řízení pohledávek, přístup k pohledávkám po splatnosti a úskalí v řízení pohledávek. Dotazníkové šetření je podpořeno analýzou věkové struktury pohledávek těchto rodinných firem, která umožní získat odpověď na čtvrtou výzkumnou otázku. Odpovědi jsou vyhodnoceny a na jejich základě je navrženo řešení.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses