Vliv genderových rozdílů na vnímání reklamního sdělení - Pavlátová, Lucie (2019)
Tato práce se zabývá genderovými rozdíly a jejich vlivem na vnímání reklamních sdělení a apelů v nich použitých. Cílem práce je definovat genderové rozdíly, které mají vliv na spotřebitelské chování a vnímání reklamy, dále se práce snaží ověřit platnost publikovaných teoretických poznatků a zjistit rozdíly ve vnímání erotických apelů často užívaných v některých reklamách. Teoretická část se skládá z literární rešerše týkající se genderu, teorie reklamy a médií, jejichž prostřednictvím se reklamní sdělení dostává k veřejnosti a teoretického základu vnímání reklamy a erotických apelů. K dosažení vytyčených cílů byly definovány čtyři výzkumné otázky a proveden výzkum mimo jiné i za pomoci eye-trackingového zařízení. Výsledky výzkumu byly v podobě heat map, které generoval eye-tracker a tabulek a grafů.