Vliv informací na spotřební chování na trhu s nealkoholickými nápoji - Strašíková, Monika; Pospíšil, Jan, 1983-; Fiala, Roman, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce je zaměřena na vliv informací na trhu s nealkoholickými nápoji v České republice. Práce zkoumá spotřebitelské chování osob ve věkové kategorii 20–25 let a současně zjišťuje preference, názory a postoje konzumentů. Primárně se zaměřuje na problematiku racionality při spotřebě konkrétního nealkoholického nápoje. V diplomové práci jsou použity techniky marketingového výzkumu, a to dotazníkové šetření (n=113) a experiment (n =26) provedený na řízené degustaci 100 % pomerančových džusů. Výstupem práce je identifikace hlavních faktorů ovlivňující spotřební chování a ověření předpokladu racionality při spotřebě na trhu s nealkoholickými nápoji. Následujícím výstupem jsou pak návrhy a doporučení pro prodejce/ výrobce za účelem zvýšení prodeje.
Vedoucí práce: Jan Závodný Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2020
Keywords: spotřebitelské chování; nealkoholické nápoje; marketingový výzkum; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; consumer behavior; non-alcohol beverages; marketing research; master's theses