Analýza procesu nákupu v podniku z pohledu nákupčího - Štefek, David; Fiala, Roman, 1981-; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce se zabývá tématem analýzy nákupního procesu v podmínkách nadnárodní korporace firmy x, která podniká v těžebním průmyslu. Nákupní proces je analyzován z pohledu operací a činností, do kterých vstupuje zaměstnanec nákupního oddělení firmy – nákupčí. Teoretická část definuje obecné funkce a cíle nákupu společně s hlavními pojmy a tématy nákupního prostředí a vymezuje problematiku nákupu v podmínkách nadnárodní korporace. Praktická část se zabývá analýzou současného stavu nákupních procesů ve firmě x z pohledu nákupčího, předkládá zhodnocení dílčích částí nákupního procesu a navrhuje možnosti zlepšení procesu nákupu v podniku z pohledu procesů, do kterých zasahuje nákupčí. V rámci analýzy a rozhovorů bylo identifikováno několik problémových nákupních procesů. Pro tyto problémové nákupní procesy byla předložena doporučení pro řešení dílčích nedostatků.
Vedoucí práce: Roman Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2020
Keywords: nákup; management nákupu; nadnárodní společnosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; purchasing; purchasing management; international business enterprises; master's theses