Vývoj hypotéčního trhu v České republice - Tuháčková, Linda (2019)
Diplomová práce je zaměřena na vývoj hypotečního trhu v České republice. Nejdříve jsou vysvětleny základní pojmy, charakteristiky a procesy týkající se hypotečního úvěru. V další části je zkoumán historický vývoj hypotečního úvěrování až po nastínění současné situace včetně dopadů regulací a shrnutí nejdůležitějších informací ze Zprávy o finanční stabilitě 2018/2019. Následuje deskripce různých alternativních forem získání bydlení. Další část práce zkoumá pomocí grafických analýz a statistických dat faktory ovlivňující hypoteční trh. V aplikační části jsou porovnáváni 3 největší poskytovatelé hypotečních úvěrů na českém trhu a na základě analýzy produktů a poplatků je vyhodnocen ten nejvýhodnější z nich.