Vývoj hypotéčního trhu v České republice - Tuháčková, Linda; Schlossberger, Otakar, 1958-; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce je zaměřena na vývoj hypotečního trhu v České republice. Nejdříve jsou vysvětleny základní pojmy, charakteristiky a procesy týkající se hypotečního úvěru. V další části je zkoumán historický vývoj hypotečního úvěrování až po nastínění současné situace včetně dopadů regulací a shrnutí nejdůležitějších informací ze Zprávy o finanční stabilitě 2018/2019. Následuje deskripce různých alternativních forem získání bydlení. Další část práce zkoumá pomocí grafických analýz a statistických dat faktory ovlivňující hypoteční trh. V aplikační části jsou porovnáváni 3 největší poskytovatelé hypotečních úvěrů na českém trhu a na základě analýzy produktů a poplatků je vyhodnocen ten nejvýhodnější z nich.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses