Ocenenie podniku Mlékárna Kunín a.s. - Matejov, Peter (2020)
Cieľom tejto diplomovej práce je stanoviť trhovú hodnotu spoločnosti Mlékárna Kunín a.s., ktorá sa zaoberá výrobou mliečnych výrobkov a ich distribúciou primárne na český a slovenský trh. Hodnota spoločnosti je stanovená k 1. januáru 2018. V úvode je oceňovaná spoločnosť predstavená a práca je ďalej rozdelená na 5 hlavných kapitol. Prvá kapitola sa zaoberá strategickou analýzou, na ktorú ďalej nadväzuje finančná analýza. V ďalšej časti sú analyzované generátory hodnoty, na ktorých základe je následne zostavený finančný plán spoločnosti. V záverečnej časti dochádza k oceneniu samotnej spoločnosti pomocou výnosovej metódy – DCF Entity s pokračujúcou hodnotou na úrovni Exit Value. Doplnkovou metódou ocenenia je metóda trhového porovnania v podobe odvetvových multiplikátorov.