Možnosti investování do vybraných komodit - Šantora, Jiří (2020)
Práce je rozdělena do tří kapitol. V první bude nahlédnuto do mezinárodního obchodu s vybranými komoditami a jejich historie. Zároveň budou pokryta specifika těchto komodita cenotvorné faktory. Druhá kapitola popíše vybrané investiční nástroje a uvede příklady měření jejich výnosu a rizika. Závěrem práce je tvorba ukázkového diverzifikovaného portfolia tvořeného z různých investičních prostředků pro vybrané komodity. V portfoliu jsou zvažovány například ETF, finanční deriváty, ale také akcie a dluhopisy společností souvisejících s vybranými komoditami.