Možnosti investování do vybraných komodit - Šantora, Jiří; Musílek, Petr, 1965-; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce je rozdělena do tří kapitol. V první bude nahlédnuto do mezinárodního obchodu s vybranými komoditami a jejich historie. Zároveň budou pokryta specifika těchto komodita cenotvorné faktory. Druhá kapitola popíše vybrané investiční nástroje a uvede příklady měření jejich výnosu a rizika. Závěrem práce je tvorba ukázkového diverzifikovaného portfolia tvořeného z různých investičních prostředků pro vybrané komodity. V portfoliu jsou zvažovány například ETF, finanční deriváty, ale také akcie a dluhopisy společností souvisejících s vybranými komoditami.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses