Ocenění společnosti Škoda Auto metodou tržního porovnání - Šlehoferová, Kristýna (2019)
Cílem diplomové práce je ocenění tržní hodnoty společnosti ŠKODA AUTO a.s. tržním porovnáním. Toto ocenění se provádí k datu 31.12.2018 z důvodu hypotetické první veřejné nabídky. Nejprve je v této práci oceňovaná společnost představena a následně je provedena strategická analýza a finanční analýza. Na jejich základě je zjištěno, zda oceňovaná společnost má potenciál budoucího růstu a splňuje předpoklad tzv. going concern. Poté je společnost oceněna metodou tržního porovnání ve variantě srovnatelných podniků.