Ocenění společnosti Škoda Auto metodou tržního porovnání - Šlehoferová, Kristýna; Rýdlová, Barbora, 1976-; Václav, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem diplomové práce je ocenění tržní hodnoty společnosti ŠKODA AUTO a.s. tržním porovnáním. Toto ocenění se provádí k datu 31.12.2018 z důvodu hypotetické první veřejné nabídky. Nejprve je v této práci oceňovaná společnost představena a následně je provedena strategická analýza a finanční analýza. Na jejich základě je zjištěno, zda oceňovaná společnost má potenciál budoucího růstu a splňuje předpoklad tzv. going concern. Poté je společnost oceněna metodou tržního porovnání ve variantě srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses