Registrace k DPH ve vybraných členských státech EU - Růžičková, Petra; Zídková, Hana; Mašková, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá registrací k DPH v jednotlivých členských státech a jejím cílem je určit, zdali je možné prostřednictvím správně nastaveného systému registrace snížit počet daňových úniků. První část diplomové práce je věnována procesu registrace v České republice a zahrnuje problematiku osob povinných k dani, plátců DPH a identifikovaných osob. Dále tato kapitola charakterizuje skutečnosti vedoucí k registraci k DPH a následný registrační proces. Druhá kapitola posléze popisuje registrační proces ve vybraných členských státech a závěr diplomové práce je věnován analýze vzájemné závislosti daňové mezery a registračního procesu.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses