Finanční gramotnost občanů ČR v oblasti penzijního systému - Bayukina, Alena; Finardi, Savina; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou finanční gramotnosti českých občanů v oblasti penzijního systému. Skládá se ze 4 částí. V první kapitole pozornost je věnována vymezení důležitých pojmů souvisejících s penzijním systémem, jeho historii a klasifikaci. Druhá je pak zaměřena na fungování penzijního systému konkrétně v ČR (vč. struktury, hlavních problémů, determinant ovlivňujících výši starobní penze, postupu při odchodu do důchodu apod.). Třetí kapitola je věnována finanční gramotnosti a její složkám, a kromě toho obsahuje stručnou informaci o finančním vzdělávání v ČR. Poslední část dané diplomové práce je založená na vlastním dotazníkovém šetření - v ní se pokusím ohodnotit výsledky zúčastněných respondentů a otestovat stanovené hypotézy na základě získaných dat.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses