Ocenění společnosti NOVASERVIS spol s r. o. - Hladík, Josef (2019)
Cílem této diplomové práce je stanovit tržní hodnotu společnosti NOVASERVIS spol. s r.o.k 1.1.2018. V prvních dvou kapitolách jsou uvedeny základní informace k ocenění a o oceňované společnosti. Poté následují strategická a finanční analýza, na které navazujeanalýza a prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu, jehož reálnost je ověřenastručnou finanční analýzou. V předposlední kapitole je provedeno samotné ocenění, přičemžjako hlavní metoda je použita metoda diskontovaných peněžních toků (DCF) ve variantěentity, doplňkovou metodou pak je metoda tržního porovnání ve dvou variantách. V posledníkapitole jsou pak analyzovány dopady změn vybraných vstupních veličin na hodnotuspolečnosti.