Ocenění společnosti NOVASERVIS spol s r. o. - Hladík, Josef; Brabenec, Tomáš; Marušák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této diplomové práce je stanovit tržní hodnotu společnosti NOVASERVIS spol. s r.o.k 1.1.2018. V prvních dvou kapitolách jsou uvedeny základní informace k ocenění a o oceňované společnosti. Poté následují strategická a finanční analýza, na které navazujeanalýza a prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu, jehož reálnost je ověřenastručnou finanční analýzou. V předposlední kapitole je provedeno samotné ocenění, přičemžjako hlavní metoda je použita metoda diskontovaných peněžních toků (DCF) ve variantěentity, doplňkovou metodou pak je metoda tržního porovnání ve dvou variantách. V posledníkapitole jsou pak analyzovány dopady změn vybraných vstupních veličin na hodnotuspolečnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses