Aplikace IFRS pro SME na účetní závěrku české společnosti - Koutná, Edita (2019)
Diplomová práce s názvem ,,Aplikace IFRS pro SME na účetní závěrku české společnosti“ se zabývá Mezinárodním standardem účetního výkaznictví pro malé a střední podniky (IFRS pro SME). Ve své první části popisuje jeho vznik a vývoj, vymezuje malé a střední podniky a využití IFRS pro SME ve světě. V další části jsou aplikována pravidla IFRS pro SME na českou společnost. Analyzovány jsou vybrané účetní oblasti a následně je zhodnocen dopad změn na účetní výkazy. V závěru práce je prezentována účetní závěrka sestavena v souladu s IFRS pro SME.