Financování sportu z veřejných rozpočtů v ČR a ve Středočeském kraji. - Heres, Ondřej; Peková, Jitka, 1946-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá vývojem a současným stavem financování sportu z veřejných rozpočtů na státní úrovni a na regionální úrovni s konkretizací na příkladu Středočeského kraje. Teoretická část definuje sport v rámci ekonomické teorie, zabývá se základními teoretickými východisky pro řízení a financování veřejného sektoru a vymezuje postavení sportu ve veřejném sektoru. Praktická část se zabývá legislativním rámcem sportu v ČR, vývojem a současným stavem financování sportu ze státního rozpočtu, z rozpočtu Středočeského kraje a z rozpočtů vybraných obcí Středočeského kraje. Součástí praktické části jsou rovněž dvě vlastní dotazníková šetření, která navazují na témata zkoumaná v předešlých částech práce. Na základě výsledků vlastních šetření a dílčích závěrů z předešlých kapitol je vyhodnocen vývoj a současný stav financování sportu z veřejných rozpočtů a jsou navržena některá dílčí opatření, která by tento stav mohla zlepšit. Závěry práce poukazují zejména na dlouhodobou podfinancovanost sportu vzhledem k jeho zdravotním, společenským a ekonomickým přínosům a na zlepšení situace v posledních 3-4 letech.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses