Dopad IFRS 9 na banky - Manina, Ondřej; Dvořák, Petr, 1960-; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce je věnována dopadu přechodu na nový účetní standard IFRS 9, jenž od 1. ledna 2018 nahradil předchozí standard IAS 39. Cílem přechodu na nový standard bylo zajištění stability bankovního sektoru. Toho má být dosaženo včasnou a dostatečnou tvorbou opravných položek v době před zhoršením ekonomické situace. První část práce se zabývá diferencemi obou standardů. Druhá část pak analyzuje zástupce České a Slovenské republiky z pohledu přechodu na nový standard, jeho dopadů na opravné položky a kvalitu portfolia úvěrových pohledávek daných bank. Poslední část pak hodnotí v obecné rovině možný dopad na bankovní sektor.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses